torsdag 22 december 2011

Jag strålar snart

Efter tre strålningar och en cocktail för 28.000 borde jag inte göra annat än att stråla. Jag mår förhållandevis bra. Lite illamående i morse men ett litet piller och att glas cortison gör susen till frukost.
I går var Bosse med mig hela dagen då var det cellgift på morgonen och efter lunch var det strålning. Mellan behandlingarna åt vi lunch på SÄS och gjorde lite ärenden.

Så jag var TRÖTT efter det, så jag kom inte för mig att skriva blog.
I dag har min syster Margaretha varit med mig på strålning, både Bosse och hon har blivit introducerade i hu min strålning går till.
Lite spännande med all apparatur och enorma precisionen. Inget får bli fel. De flyttar min millimetrar och det känns knappt att de ruckar mig men ändå tillräckligt.

I dag räknade jag när strålmaskinen lät och jag hann till 37, sen vänds maskinen och jag strålas underifrån allt sker med automatik.
Jag ligger ensam och personalen övervakar mig från manöverrummet. Jag kände mig oförskämt pigg i dag och tok trapporna i entrén i dag men nu känner jag att det börjar mola lite.

Det blir lite irriterat i vävnaden och i tumören i kotan när den blir attackerad.
Här är Margaretha och strandskatan. En av de fina konstverken på väggarna.

Crea Dagen

4 kommentarer:

  1. hej gumman

    du klarar detta "strålande" och jag beundrar dig och din målmedvetenhet, bra jobbat

    ha nu en riktigt GOD JUL med nära och kära

    kram kram
    från evam

    SvaraRadera
  2. Vill önska dig och dina kära,
    En God Jul och Ett Gott Nytt År !
    Önskar verkeligen att 2012 ska lysa på oss alla,
    Och mycket på dig, må så gott det går och en
    STOR KRAM från alla oss.
    Anette och Leif

    SvaraRadera
  3. Ja det här var väl ett riktigt cancerår både för er och för oss. Och du Leif vi 57 fixar cancern för att vi har så underbara livskamrater. Uten den hade det varit ännu tuffare. Jag tänker ofta på dem spm lever ensamma. Kramar till er underbara stora famlilj.

    SvaraRadera
  4. Hej Marie-Louise
    Nu har jag läst din blogg och tycker att du är en riktig SUPERHJÄLTINNA.Men även starka kvinnor får gråta i bland - gör det när du behöver lätta på trycket. Tänker mycket på dig.
    Kram och God Jul. Jag vet att du skall få träffa Elton - vilken lycka!
    Margaretha

    SvaraRadera