lördag 31 december 2011

Gott nytt år

Nu kan det bara bli ett bättre gott nytt år. Jag har fått ett långtidsverkande morfin, samt att toppa men alla andra smärtstillande. Livet blir faktiskt lite lättare då. Jag har haft några smärtsamma dagar, det är ingen ide att spela martyr och pina sig.  Jag har därför inte orkat att skriva på biogen.


En som vet hur det känns att ha ont är Anders, det är en riktig kämpe.

Man måste få stolla till det ibland och ha lite kul, även i Båstad.
Här är min man  och min son på Café utsikten i Båstad. De är inte helt olika. Jag hade inte klarat mig utan dem. Mina älskade killar.
Här är Monika och Bosse, bilden är tagen i Skagen på den tiden som vi var MC åkare. Nu gör vi inte det längre. Var sak har sin tid. Men det var en härlig tid då och roligt att åka på marguriteritterna i Danmark  på de natursköna vägarna. Det är skönt att ha foton och minnen och plocka fram dem ur minnet i bland. Nu vill jag önska er alla ett gott nytt år.

Carpe Anno Kramar från Marie-Louise

onsdag 28 december 2011

Snart nyår

Oj vad ett år går fort, Och en dag går fort. I dag var Margaretha ned mig på VC i Sandared för att ta blodprov på mina värden. Sen var vi här och fikade, pratade det var så mysigt. Lite senare i eftermiddags ringde syster Ann och meddelade att mina prover inte var så bra, mina vita blodkroppar var under godkänt värde.
Vilket innebär att jag inte får träffa mer än min man och knappast han för att jag är så infektionskänslig.

Skulle jag känna det minsta sjukdom så måste jag ringa dag-lungvården eller lungavdelningen. För att få behandling, men jag måste gå igenom AVC och jag får inte sitta i väntrum med andra sjuka människor, så vi får väl hoppas att det inte händer och om det skulle ske hoppas att jag kan få en garderob eller ett proppskåp att vänta i på läkaren.
NU målar vi inte f n på väggen utan tar var sak när den kommer om den kommer.
När det är nyår så kan jag inte låta bli att tänka på gamla goda vänner och allt bus genom åren.
Agnetha Bosse Pinnis och jag på isbaren Liseberg. Tänk att glasen är av is. Jag vet en dam som var så imponerad av att glasen var av is så hon tog med sig det till sitt hotell. Vaknade morgonen därpå och undrade var glaset hade tagit vägen.
Lena Feminett i skumpatagen.
Mon-Lis Pernilla och jag hälsar på hos Britt-Marie i Platja de aro i  mars 2004. Kanonväder och mycket golf. 


Catrin och Peter i deras första lägenhet på Alingsåsvägen 2003. Bartömning innan deras resa i Asien 2004.
Det är kul att titta på gamla foton. Det här är från melodi festivalen 2003 i Scandinavium. Jag minns The Poodles med sina rök arrangemang på scenen.

Ha en god kvälloch kramar till er alla 

tisdag 27 december 2011

FK handläggare utan filter framför vokabulären

Jag är väl känslig för allt och letar efter fel men man kanske i tjänstens vägnar nyansera sig ett uns. Jag fick ett telefonsamtal från min handläggare och presenterade sig och undrade om jag hade tid över att prata med henne, och det hade jag, för närvarande inget annat att göra än sitta och försöka bli frisk. Just nu har jag smärtor i min högra höft och i mina kotor i ländryggen.
Jag kan med nöd och näppe gå för tillfället. Så jag kan inget annat göra. Handläggaren frågade ut mej om min sjukdom var jag har ont hur länge jag har haft ont och till sist när jag tror att jag kan börja arbeta igen till hösten kanske????????????

Men hallå vem vet det.... det viktigaste är att jag skall bli frisk.
och hur skall jag veta när, läkarna  vet inte, jag har överhuvudtaget inte ställt en sådan fråga till dem, jag begriper det är omöjligt att veta.
Man kan inte veta sådant, och det borde väl handläggaren veta som har ett sådant yrke. Jag upplyste henne om att jag anställt två personal för att ta hand om mina kunder.


Då upplyste hon mej att jag inte på något sätt fick ha med mitt företag att göra för då är det arbetstid. Jag upplyste henne om att jag skickat in en lista på exakt timmar som jag vistats på min arbetsplats sen jag blev sjuk.

Nästa gång om jag gör det skall jag ställa tiduret när jag går in med växelpengar till jobbet. Jag lovar att hon skall bli informerad varje sekund. Sedan skall jag ge henne en status på min hälsa varenda gång. Nog om "puckon". Jag har iallafall badat i dag. Så skönt med skumbad och att glas vitt.

Kramar till er alla Crea Diem

söndag 25 december 2011

Usch vilken julafton

Den började så bra julen. Smärtor som gick att uthärda. Jag tog en dag i taget. Vi åkte till Göteborg i fredags, och hade uppesittarväll med barnen. Så mysigt, och vi drack en god Amarone och en Chianti Classico Riserva som vi fått av Magnus som Bosses chef, Tack Magnus för otroligt goda viner, och så fick du jaga ikapp Bosse, Du är otrolig med ditt stora varma hjärta.
Natten fick mormor och morfar ha Elton mellan oss i sängen. Det är mysigt, med en värmekamin.

Bilden ovan är tagen i juni. Julafton började bra med julfrukost och lite matförberedelser.
Som jag tidigare nämnt så är det inte så gott med vin som när jag var frisk, men ett glas Amarone är gott, den här gången med en god bit Manchego, denna var vällagrad med ko get och fårmjölk.

Vid tvåtiden åkte vi till Anita och Ulf, min svägerska  och svåger. För att fira julafton. Men mitt firande blev inte så långt. Mina smärtor i den strålade kotan blev mer och mer påtagliga.Jag trodde nog att jag var starkare än jag var.
Just den dagen 10 dagar efter påbörjad cellgiftskur så är man som mest skör. Tack och lov inget illamående. allt hår kvar på huvudet. Ingen av mina vanliga piller hjälpte.

Jag hade en helväska med mediciner men inget morfin.Jag har fått det om ifall att jag ska behöva det.  Det hade jag behövt. Jag ville bara hem hem. Vid 9 tiden gav vi oss iväg hem till Catrin och jag och Elton gick och lade oss direkt,och sov bra nästan hela natten.

I morse ringde jag lungavd och de tyckte att jag skulle ta morfin, så Dr Mostafa skrev ut lite till mej. Det är så bra att jag kan ringa när jag vill och så hjälper de mig utan att behöva gå genom AVC. Tänt vilken tid det skulle ta en juldag. Bosse åkte till Högsbo och hämtade medicinen på apoteket . Jag klarade resan hem i bilen. I går kväll släpade Bosse och Peter mig mellan sig och när vi gick från bilen in i huset så tänkte nog folk. Fy vad full hon är på rena rama julafton. Oj vad gott det hjälper med lite morfin.
Nu är vi hemma igen och det är gott. Bosse har lagat lutfisk, det är så gott.

Bilden ovan är tagen på min födelsedag 2010. Då var jag ovetandes mormor och cancersjuk. Nog om allt elände. Vi har haft många goda skratt. Och jag har inte ätit för mycket. Nu ser vi framåt och hoppas att tumören i 3e ländkotan fått sig en rejäl omgång och låter mig vara i fred. Så jag snart kan börja jobba lite. 

Kramar till er alla och ha en god fortsättning på julen

fredag 23 december 2011

Grande Finale på Strål

Då var det färdig strålat för i dag. Jag tycker att det är lite kul att busa med folk. Jag var törstig innan beh. i dag så jag gick till kiosken för att köpa en Loka och 2 askar läkerol. Kvinnan bakom disken höll på att slå in ett paket till framförvarade kund, kön växte alla tittade på alla och väntade tåligt till paketet var klart.
Då ville kunden ha en julklapps adress och krulliga snören också. Till slut var inslagningen klar. Kunden fick sitt paket. Då blev det min tur. jag sa till kvinnan bakom disken: Lokan kan du lägga i en påse men Läkerolen vill jag ha inslaget i två paket.

Den stackars flickan blev alldeles stum. Tills jag sa: Jag bara skojade och så började vi alla i kiosken att gapskratta och prata med varandra önskade God Jul.

( Ibland behövs det inte så mycket för att göra tillvaron lite mer guldkantad). Det vill jag med detta säga att min man, mina barn, mina barn barn, syster svåger, släktingar, kollegor, vänner och inte minst alla mina underbara kunder som bryr sig om mej med gåvor hälsningar tankar. JAG ÄLSKAR ER ALLA,JAG HADE INTE KLARAT DET HÄR UTAN ER.
I dag var det fina Tuula som var med mig på strålning. Det är så mysigt att ha med dig en liten stund. Jag vill med detta önska er alla en riktigt GOD JUL.

Jag mår förhållandevis bra ont i kotan men den har ju fått stryk hela veckan nu och kommer säkert att lugna sig framåt helgen. Håret sitter kvar på huvudet. Så det här skall säkert bli en bra jul trots allt. Men skulle jag vilja ligga ensam under en filt i morgon så måste ni i min närhet acceptera det för då är det mitt val.

Crea Diem och kram

torsdag 22 december 2011

Jag strålar snart

Efter tre strålningar och en cocktail för 28.000 borde jag inte göra annat än att stråla. Jag mår förhållandevis bra. Lite illamående i morse men ett litet piller och att glas cortison gör susen till frukost.
I går var Bosse med mig hela dagen då var det cellgift på morgonen och efter lunch var det strålning. Mellan behandlingarna åt vi lunch på SÄS och gjorde lite ärenden.

Så jag var TRÖTT efter det, så jag kom inte för mig att skriva blog.
I dag har min syster Margaretha varit med mig på strålning, både Bosse och hon har blivit introducerade i hu min strålning går till.
Lite spännande med all apparatur och enorma precisionen. Inget får bli fel. De flyttar min millimetrar och det känns knappt att de ruckar mig men ändå tillräckligt.

I dag räknade jag när strålmaskinen lät och jag hann till 37, sen vänds maskinen och jag strålas underifrån allt sker med automatik.
Jag ligger ensam och personalen övervakar mig från manöverrummet. Jag kände mig oförskämt pigg i dag och tok trapporna i entrén i dag men nu känner jag att det börjar mola lite.

Det blir lite irriterat i vävnaden och i tumören i kotan när den blir attackerad.
Här är Margaretha och strandskatan. En av de fina konstverken på väggarna.

Crea Dagen

tisdag 20 december 2011

Strålning

I dag var det dags för strålning av 3e ländkotan.  jag var så trött när jag kom dit så jag fick låna en säng. Jag åkte hemifrån före 11 och gjorde lite ärenden och sedan var jag med Tuula och åt lunch i stora matsalen på Lasarettet. Tack det var jätte trevligt och gott.Bilden ovan är min syster Margaretha so var med mig i dag. Det är trevlig att ha någon med sig, när man skall göra behandlingar, Man småpratar lite kollar lite konst Och diskuterar lite av varje.
Ett litet uterum men ändå med glastak och planterade palmer. så effektfullt som avslut i en korridor.
Det gör så mycket med fönster i taket. lite mer ljusinsläpp , och därmed ljusare lokaler.
Det här är strålnings rummet med sängen. Den röda grejen får man lägga under knäna för att få en skönare liggställning. I dag var det noga att jag låg i exakt rätt position lite fotograferingar och inställningar som görs från manöverrummet. Jag lämnades ensam för att de skulle göra inställningar men tyckte att de var borta länge. Efter en stund kom syster tillbaka och berättade att jag hade livliga tarmar. I går åt jag sallade med baljväxter och i dag samma men med grönsakssoppa. Så jag hade satt fart i i magen. Det gick bra ändå.
Det här är manöverrummet. Många skärmar och mycket aktivitet kan jag tänka mej när någon patient är på plats.




Och så har jag bliviv ägare till 4 designhouse muggar, Jag har suktat efter den länge. Men nu kan jag dricka kaffe i dem varje dag.

Crea Diem och god kväll. I morgon är det heltidsbehandlingar först cellgift och sen strålning, Och då skall min käre make vara med mig hela dan.

måndag 19 december 2011

Måndag 19 dec

Jag nu har det snart gått en hel vecka utan att ja har arbetat. Det har gått väldigt fort. Grattis Monlis igen på födelse dagen, Synd att du har hosta annars hade jag kommit och grattat dej. Men Jag kommer till dej när du blir frisk.  Helgen har gått fort. Vi var bort bjudna till Tuula i lördags och de var så trevligt glömde både tid och rum. Men det fick jag betala för i går, jag var trött dom en ny matad bebis, jag sov så fort jag fick chans. Och de flesta gångerna ned Elton, det är bonus. Jag piggnade till framåt kvällen. I dag har jag hämtat mina peruker i rätt färg.


Så här blev den korta varianten. Jag tyckte att den kändes riktigt bra. Jag skall visa den långa lite senare,Så nu sitter jag och slapp ar och har ätit lite sallad från Peperoni på Österlånggatan.
Den ser väl smarrig ut. I morgon är det fullt på programmet. Strålning provtagning bland annat. Min syster skall eventuellt följa med mig i morgon, Det är alltid mysigt att ha någon med sig.

Kram och Crea diem (skapa dagen).

fredag 16 december 2011

Strålning

I dag har jag varit på ett förberedande besök inför strålning av min ländkota jag hade min storasyster Margaretha med mig som stöd Hon är kvinnan med en stor erfarenhet, hennes man Åke har behandlats för cancer 8 ggr. För den delen tror jag inte att det är en lätt uppgift. Tack syster det kändes så bra.Nästa vecka skall jag strålas 4 dagar i sträck.
Det blir en fullbokad vecka med behandlingar. Tack att jag har Elvira och Catrin som jag anställt och hjälper till med mina kunder. Madeleine kan ju inte klona sig och jobba mer än hon gör. Hon har sina små kottar nästa vecka.

Fantastiskt vackra lokaler på strålningsenheten, väntrummet var som att atrium. glastak och fin konst. Små mysiga sittgrupper. Jag fick först träffa läkaren
Jag blev tatuerad på 3 ställen för att strålningen skall hamna på exakt samma ställe varje gång. Jag fick åka Datortomografi ännu en gång för att hitta rätt position.

Bar underkropp och klänningen uppdragen över brösten. Jag kände mig aldrig utlämnad, men ändå en konstig känsla. Nästa gång får jag en handduk över "Fiffi"eller äggalådan som en del skåningar säger ( fniss).
 Så när själva behandlingen är i gång så tar det inte många minuter varje gång.

Den övre bilden är läkaren och den under bilden är sköterskan. Så trevliga och professionella som all personal inom vården.
Och här är tomografen utan den tatuerade patienten.

Efter besöket så träffade vi en f.d kollega till min syster och fick följa med och titta på patienthotellet, så trevligt spa stor TV ställbar säng bara att gå till matsalen och äta. Allt detta för 50:- dygnet. Här kommer lite bilder på patienthotellet.


Bilden näst längst ner är på min kund hon ambulerar som  sköterska på många avdelningar och har en otrolig kunskap och erfarenhet. Kul att även där springa på varandra.

Nu vill jag önska alla en trevlig helg, snart kommer Elton till mormor då blir det pusskalas. Jag längtar sååå.
Ha en trevlig fredagskväll.

Kramar till er alla

torsdag 15 december 2011

Perukprovning

 I dag har jag varit på perukprovning. Det var inte så känslosamt som man kan tro, men jag har fått en stor dos posivitet från jag vet inte var men så är det. Det var intressant ialla fall lättsamt och trevligt

Tack Maggie och Lennart för hjälpen i dag, jag återkommer på tisdag. Ja det var ett litet axplock, men de kommer fler på tisdag och då får ni en ny perukparad.
Jag har efter gårdagens cocktail mått bra och det är som efter schemat.Inget illamående eller trötthet. Enligt schemat kan allt komma lagom till julafton, men vi tar det då om det blir problem.

Kramar och CarpeDiem


onsdag 14 december 2011

Doktorn

I dag Började jag vi dagen med en lungröntgen, för att ha en referens under behandlingens gång. Sen gick vi jag och Christian han har ( VAM vård av mamma) till doktorn för att prata lite få ytterligare mediciner.
En mot illamående och lite cortison. Som alltid är det trevligt att få träffa honom. De hittade inget som var onormalt på min lever tack gode gud, jag tycker att det räcker nu förutom  tanniner, jag  skojade bara lite( tanniner finns i rödvin). Tyvärr är inte vin så gott det heller. Men det kan väl ändra sig.

Här sitter jag och väntar på lung-mottagningen. jag fick beröm för min kubbhatt. Både av doktorn som själv hade en riktig sådan och berättade historiken om kubbhattarna.  systrarna  sa att det brukar inte vara så vanligt med med patienter med hatt och såg allmänt glada ut.

Sen var det dags att gå till E41 för att få min Cocktail i dropp. priset för den i bara materialkostnad är 28000:- det är tur att vi har fri sjukvård i Sverige.
Stackars de människor som bor i länder som inte har en sjukvård som fungerar och som man får betala själv. Jag skall få 8 stycken 224000:- och detta är bara materialkostnad för cellgifter.

Jag vågar inte tänka på vad min nota går på. Som sagt jag är glad att jag bor i Sverige.
Bilden ovan är på systrarna som ger "Coctails".

Nu sitter jag hemma och som de sa så kommer jag inte att känna något speciellt i dag, kanske inte i morgon, men framåt helgen. Vi får se, jag tag en dag i sänder.
Carpe Diem Kram till er alla som är med mig.

tisdag 13 december 2011

I morgon.....

Ja i morgon är snart här. Det är lite pirrigt, Jag har ingen aning om hur jag kommer att må eller hur dagarna kommer att kännas.
Min underbara familj ställer upp för mig. Christian är på väg, Han har varit i Stockholm hela helgen med Anna och har stannat kvar i Nyköping för att arbeta, och nu kommer han till sin mamma för att vara med mig i morgon.

Catrin jobbar för mig i morgon på salongen. Jag har en helt underbar familj som  ställer upp för mig när jag behöver dem som mest.

Catrin sa: men mamma du ställer alltid upp på oss så självklart finns vi för dej när du behöver oss. Jag har så underbara barn.

I dag har jag gjort leverultraljud. Tydligen såg man något på skicktröntgen. Men röntgenläkaren sa att han inte kunde se något som inte var normalt. Hoppas att han har rätt. Jag har förträngt allt. Nu vill jag inte ha några fler "bad news".

Jag har varit såå trött ikväll, hade tänkt att ta ett gott bad, men jag var rädd för att somna i badkaret. När jag lägger mig då kommer alltid de starka smärtorna i benen och i höften.
Det är så konstigt att det kommer när man kryper ner i sängen.

På torsdag skall jag prova en peruk om ifall att jag kommer att tappa mitt hår.
Och på fredag skall jag besöka strålningsenheten.

Jag återkommer och berättar om vad som händer i morgon.

Kramar till alla mina underbara vänner som är med mig och tänker på mig. Natti natti.

måndag 12 december 2011

Thailand Kho Chang Lonely Beach Nature Resort

Visst ser det gott ut på Lonely Beach, Det fanns inte ens ett parasoll att hyra, det var palmbladen somfich ersätta parasollen, sarongen var solsängen.
Visst skulle det vara skönt att komma tillbaka. Jag tror inte att den finns kvar våran "Nature Resort". De har är säkert byggt någon stor resort med anex parasoller och försäljare.

Så då när vi var där tänkte jag njut nu du får inte se det igen. Visst är det så Nu händer det grejer. Post varje dag. I morgon ultraljud av lever, och provtagning, de vill ha nya värden varje gång.

På fredag skall jag till strålningsenheten. Det är väl förberedande för strålning. Och på onsdag börjar cellgiftsbehandlingen. 

Allt det här känns väldigt ambivalent. Men................
Vad är alternativet ??????

Det är nu jag måste börja kämpa kämpa kämpa. Jag är ganska enveten. I Fredags när jag frågade Martinsson om jag var ett hopplöst fall, sa han att jag skall gå ur det här med flaggan i topp.  Det finns inget  annat alternativ.
Visst är det så.
Oj nu har jag glömt en sak på torsdag skall jag prova ut en peruk, så att den finns tillgänglig om jag tappar mitt hår.
Det blir fullt upp denna vecka. Tur att jag anställt Catrin och Elvira som skall ersätta mig på jobbet. Två duktiga frisörer. Kul de har mycket att göra.Tack det känns så tryggt att ni finns. Jag vet inte om och när jag får arbeta igen.

Kramar till er alla go natt och sov så gott.

Borås Lucia (en tärna)

I går var vi på luciatillställning i min barndoms kyrka Gustav Adolf. Det var väldigt pampigt med brassbannd och kyrkokör.Prästen Anders Ljungström pratade lite, en underfundig man, jag tycker att präster ofta  har en god humor.
Det bli en otrolig akustik i en så stor kyrka. Fullsatt över allt. Människor i alla åldrar. Vi var ute i god tid för att få åtminstånde få sitta.

Före dess var vi hos min kund Anci och hämtade mina isländska örtcremer, Oj vilket mysigt hus och hennes hundar hälsade mig välkommen 3 generationer hund. Farmor mamma och dotter.Jag tror att det är mellansnauser. Rätta mej om jag har fel Anci. Ledvärksolja Hajcreme mm.

Därefter tittade vi in i Sandared i affären hemma hos oss. Väldigt mycket inredningsprylar och så snygga kläder. Jag hade kunnat handla hur mycket som helst. Men har man mer smak än pengar så kan det bli väldigt dyrt. En tunika till mej och en julklapp till Elton. Bosse påpekade att Elton vill nog inte ha mjuka paket, men jag tror faktiskt att han är mer intresserad av snören och presentpapper än vad det finns i.

Jag ringde även mina förbokade kunder inför nästa vecka och förberedde dem på att Catrin eller Elvira finns till deras förfogande.

Jag vet inte om och hur mycket jag får jobba. Det känns väldigt tryggt att veta att jag har hjälp. Nu är det det 2 dagar kvar till dagen D. Det känns tryggt santidigt undrar jag om jag kommer att rasa totalt kroppsligen och när reser jag mig igen.

Nej det är ingen ide att fundera för mycket på det. vi tar en dag i sänder. Catrin googlade på adono carinom och där stod det att det drabbar till 80 % ickerökare och kvinnor. Cancern är storcellig och det är bättre än snåcellig som växer fortare.

lördag 10 december 2011

Musselmakare

Idag har Monlis Eva Tuula och jag gjort musslor. En god gryta med musslor rökt fläsk potatis vittvin och grädde.

Vi lagade det tillsammans, det var jätte trevligt och gott. Vi har haft en fin dag tillsammans, Det får vi göra om.

Jag har inte tagit något smärtstillande sen i morse förrän kl 18.00. I kväll hoppas jag på nobelfesten. det skall bli trevligt och se alla tjusiga klänningar.

Tyvärr tycker jag att en del är lite andefattiga när det gäller frisyrerna. Det är väl yrkesskada. Jag tycker att så tjusiga klänningar kräver ett friserat hår. Lite julklappsköp har vi hunnit med också.

Kramar till er alla och en trevlig nobelkväll för er som väljer det.

Elton vinkar till mormor

fredag 9 december 2011

Adono carrinom

Nu har jag fått ett namn på min cancer. Adono carrinom, onm jag nu uppfattade namnet rätt.

Men patolpgen skall göra en egrf mutation av vävnaden för att med säkerhet bestämma behandlingen. Visar det sig när mutationen är gjord att det räcker med tablettbehandling så ändrar men den då.

Det är bestämt att jag onsdagen den 14 december skall påbörja cytostatikabehandling. Kl 8,30 skall jag vara på provtagning och sedan bli dagpatient.
På onsdag tar Dr Martinsson och syster Maria hand om mej, det känns tryggt. Allt tar ca 4 timmar och jag får inte köra bil efteråt.
Jag skall göra 8 behandlingar två veckor i rad, och sen en veckas uppehåll, och sen upprepas till 8 behandlingar är gjorda.

Det blir strålbehandlingar vad jag förstått parallellt. Ingen kan tala om hur jag kommer att må, men illamående kan förekomma.
Vad det gäller mitt håravfall så är det inte så vanligt att man tappar håret men skall vara förberedd på att så kan ske. Jag ringde till mina sen länge goda kollegor Lennart Johansson och Maggie Grafström som skall hjälpa mig på bästa sätt.

Det är aldrigt roligt att behöva träffas av de anledningarna; jag var inte långt från att gråta när jag ringde. I dag känns det som en propp har gått ur mej.
Dags att lipa lite nu för det har jag inte kunnat göra innan. Tur att vi har den ventilen i kroppen och att den fungerar när man behöver den som bäst.
Nu får alla ha en riktigt skön fredagskväll.

Kramar på er alla

Puro Beach

Bus fredag

Fy vad det regnar och blåser. Jag jobbar inte i dag och har inte tänkt att sticka ut näsan om det håller på så här.
Jag och värken hade en kamp när jag skulle somna men jag och min sömn  vann till slutmed lite hjälp. Konstigt att allt blir sju resor värre när man släcker lampan. jag sov till strax efter 6 men somnade om och sov till halv 9.

Jag får väl pilla lite här hemma bokföring, damma. Jag har efter överenskommelse ringt och bokat teltid med Dr Martinsson. han ringer efter lunch.
Vi får väl se om patologerna blivit färdiga med någon vävnadsodling så att de kan komma i gång med behandling.

Catrin och Elvira har lovat att hjälpa till med mina kunder, det kanske får bli lite omöblering men bara alla blir nöjda och glada.

Jag är förberedd med att jag inte kommer att vara på pigg. Det viktigaste är att inte oroa sig innan problemen kommer om dom kommer. Men man måste vara realist.
Nu har värktabletterna verkat så då får jag passa på att fixa lite.

Kramar till er alla och carpe diem.

torsdag 8 december 2011

Nu kan alla kommentera

Nu kan alla kommentera bloggen Catrin har ändrat inställningarna. Klicka på anonym och skriv sedan ditt namn. Sen är det bara att skriva.
Det vore kul att få lite kommentarer. Tyvärr blev det ingen lunch med Pia och Anette i går, Pia hade blivit förkyld. Jag vågar inte utsätta mig för förkylningar just nu.
Men vi får ta  det en annan vecka, jag hade sett fram mot detta.
Men jag tog bilen och körde till Majorna i stället till min Elton, Och han blev blyg för mej. Han gömde sig mot Catrin och kikade fram.
Efter en stund blev det dags för middagslur och jag var inte sen med att följa med, vi sov sked i en timma jag och Elton. Det är sååå mysigt och få snusa han i nacken.
I natt har Christian sovit här han hade ett möte i Borås i går så nu har vi ätit frulle tillsammans.

Carpe Diem Och kram till er alla

tisdag 6 december 2011

Onsdag 7 dec

God morgon. Gårdagen flöt igenom och höjdpunkten var när doktorn meddelade att mina levervärden var på väg ner.
Han ringde i måndags och ville att jag skulle ta nya prover, de var höga när jag låg inne förra veckan. Det var som en sten föll från hjärtat att det var på väg åt rätt håll.
Det får inte vara några stora förändringar i min kropp innan de reagerar och det känns tryggt. I går tog jag ett bad med min fantastiska badoja men kummin och timjan och älgört vilket skall vara bra för värk.

Och all smärta försvinner när jag ligger där.Jag låg i badet med värmeljus och Bosse satt bredvid på toan och så tog vi ett glas vin, och småpratade om ditt och datt.( Inte ens vin smakar gott.)

Badkaret är för litet för två så nästa badkar får bli för två personer. I dag skall jag träffa Pia och Anette och det skall bli kul, det är så många år sedan som vi träffades bara vi.
Carpe Diem  Marie-Louise

måndag 5 december 2011

Måndag

Måndag kväll snart dags att gå och lägga sig. Jag sover som bara den. Det tror jag är bra. Elton Peter och Catrin åkte tillbaka till Göteborg i morse och hann inte mer än ut på rv 40 innan det var stopp pga trafikolycka.
I går kväll blev Catrin sittandes i kö till Borås pga trafikolycka. Nu är det snorhalt, och den första halkan är förrädisk. Jag fick på mina dubbdäck i går kväll.
Det var i grevens tid, speciellt när man vaknade i morse med ett snötäcke. Bosse har lagt på sina i kväll, och då har man gjort vad man kan för att vara lite förberedd.
Jag saknar redan Elton. Det har varit e bra dag förutom djävligt ont i höften i kväll. Skall nog krypa ner och se om det blir lite bättre då.

Natti alla och kör försiktigt.

söndag 4 december 2011

En helg går fort

Oj vad fort en helg går. Fredagen var en underbar dag, bara lite ont och mindre smärtstillande. Jag prata de med Martinsson och han har garderat mig med lite extra om det skulle behövas. Jag jobbade några timmar och det var roligt ingen stress.
I lördags kom Catrin Och Elton och vi hade en rolig dag  på besök hos de "gamle". Den lilla ungen ger mig så mycket energi.
Vi har så kul och busar gosar. I dag har vi haft eget ansvar och passat han hela dagen. Sovit middag ätit lutfisk badat badkar.
Det var meningen att jag skulle träffa mitt "frissegäng" men jag vågar inte sitta i  sällskap i flera timmar och kanske bli förskyld  eller få influensa , det går mycket sådant nu.
Jag brukar inte vara så petig men den här gången är jag det och då är det bara att avstå. Nu gäller det att  hålla sig frisk så att jag kan bli behandlad med vad det nu än blir.

Synd det brukar alltid vara en hög stämning med många skratt. Men vi syns snart igen. Catrin kom tillbaks från sitt arbete i Göteborg och Peter har varit i Stockholm och kommer  senare.

Så mysigt att ha dom här hos oss. I morgon är jag kallad på mamografi, skulle bara fattas att det är något där också. Men så skall man inte tänka. Jag är i goda händer. I dag var det meningen att vi skulle gå på julmarknad i Ramnaparken, men när barn barnvagn och alla var lastade i bilen så började det ösregna. Då åkte vil till Knallerian  i stället. Skala 1-10 var det 1 det är ingen höjdare att gå i köpcenter.
Kram till er alla och hae en mysig "advent"

På besök hos gamla farmor och farfar

Och jag knådas.....