söndag 26 februari 2012

Snart vår

Den här helgen har gett en föraning om vad som komma skall. VÅREN ÄR PÅ G. Och  det är så sköönt.
Sen i november när jag fick mitt cancerbesked har livet varit mörkt, så väldigt mörkt. Jag har sett strimmor av ljus och nu ser jag andra saker som förgyller min vardag. Små enkla saker, som mer dagsljuset.
 I torsdags gjorde jag min sista cellgiftsbehandling. Det var skönt att ha det avklarat. Jag har mått illa speciellt de sista gångerna.
 Men nu har jag fått ett bättre läkemedel som hjälper lite bättre. Hoppas att jag klarar mig utan att behöva illamåendet.

På fredag skall jag göra en CT datortomografi för att läkaren skall kunna se om det har blivit någon förändring av tumören.  Nästa vecka är det läkarbesök. Håll tummarna att det har blivit någon förändring. åtminstone att den inte har vuxit.
Efter det skall vi åka till Spanienlandet och det skall bli så skönt med lite omväxling och avkoppling. Hoppas att mina blodvärden har ändrat sig så att jag är stark och orkar riktigt mycket, det går ju bara på ett hål nu efter cellgiftsbehandlingarna som började den 14 dec. Det är väl inte konstigt att kroppen har fått lite stryk. Man behöver några veckor för att hämta sig. Förra veckan var vi och firade Eltons ettårsdag.
Bild på princesstårtan eller  kanske prinstårta. Han var inte så väldigt sugen på tårta. Det var första gången han smakade på sötsaker, min lille prins.

Det är bra om man kan hålla de små från sötsaker så länge det går. Om jag orkar i morgon kan det bli en liten tur till Majorna för att hälsa på mina kära.Jag arbetar en liten kort stund varje dag eller nästan. Det är så kul. Idag träffade jag en av mina riktigt gamla kunder. Å vad jag saknar dem när man träffar dem, jag har inte klippt henne på ett par gånger nu. Hon var hos min kollega förra veckan och hos Catrin gången dess förrinnan. 

Det värmer så när de saknar mig, Det är väl känslan att vara behövd. Nu när man känner sig ner trampad långt i vinterstöveln. Men jag skall snart komma upp över stövelskaftet. Om sju veckor är det dags för nästa bebis, då kommer Anna och Christians förstfödda. Det är med spänning vi väntar. Anna börjar att få en rejäl mage, det händer mycket varje vecka. Vi klappade magen på  Eltons födelsedag. Och då fick jag en stor glasburk med hemkokta karameller. Lakritssmak åhh så goda. Det är inte så mycket som jag är sugen på nu men hemkokta karameller är  gott.
Så nu alla mina vänner håll tummar och tår så alla utvärderingar är bra

Förresten njut och välj en glass från tidigt sjuttiotal. Priset har stannat i tiden också.

Kramar

söndag 19 februari 2012

Ny vecka ny dag

Måndag morgon och jag skall snart åka för att träna, det skall bli skönt. Förra veckan blev det floating och tyvärr ingen mer träning.

Det var cellgift och provtagning och läkarbesök, i bland blir det lite väl mycket. De två sista provtagningarna har tagit en timma innan jag har kommit in till sköterskan.  Nog om det. I går var det 1 årskalas hos Elton.

Han strålade med sina ögon och kände att det var en speciell dag, han hade allas uppmärksamhet. tårta ljus leksaker och massor av människor som han kände igen runt omkring sig.  Nu har jag inte hunnit att lägga upp bilder på Elton från kalaset ännu. Men bilden ovan hade vi i BT som gratulation på morgonen.
Så här snygg var han när han badade Bamses skumbad friserad med skum av sin mamma. Bada är något som alla barn bara älskar.

En dag går fort så vansinnigt fort, speciellt när man mår bra och det har jag gjort hela helgen. Nu när jag påbörjat min sista cellgiftsbehandling så hoppas jag att att välbefinnandet får infinna sig. Jag lovar att inte gnälla på småsaker, det finns alltid någon som har det värre.

 Det är så tråkigt att lyssna på gnällspikar som bryr sig om allt som går att gnälla på. Nej vi har så mycket fina saker att se här omkring oss och att få må bra de små nyanserna. Nu är jag snart på G att ge mig i väg jag blir snabbare och det blir mer tid över på morgonen. Klockan är 8:06 och har hunnit frulle och bloggat, tandvård och bäddning är kvar. Kramar till er alla underbara vänner som vill läsa min blogg och
CARPE DIEM.

torsdag 16 februari 2012

Floating

Hej alla vänner.En vecka går fort. Elton  kom i fredags och åkte hem i går. Här har det varit full fart, med det lilla energiknippet.
 Han fyller ett år på söndag. Han hade lite bråttom till världen lördag morgon för ett år sedan. Jag visste att de låg på förlossningen fredagkväll och lördag natt.

 Och jag var på väg till Barcelona och satt på Landvetter, en kort stund före boarding kom ett mms med en bild på en trött moder och en lika trött bebis.

 Det blev skål med  rosa skumpa men inte förrän nästa stopp och det var i Munchen. Tack Madde och Sirpa för att ni tog hand om stirrig mormor. Jag hade planerat att vara hemma i mitten av mars för att inte missa ögonblicket. Anna och Christian var på väg till Thailand. Så det var många som var på resande fot.
I måndags var jag på rehab som jag brukar och jag hade beställt floating. Det var spännande att få krypa in i en stor plåttunna med en stor krage runt halsen. Kanske lite kusligt också. Lite musik kunde man även få lyssna till.
 Jag visste inte hur jag skulle reagera när jag väl var på plats. Men jag blundade och  slappnade av och njöt av att flyta omkring, det var en riktigt skön resa.

 Känslan av att nästan somna. Hade jag gjort det här efter en hård arbetsdag så hade nog effekten varit ännu större. Det här är nog så nära man kan komma att efterlikna fosterlivet. Jag ank rekommendera att prova. Vattnet är så salt så det går inte att sjunka, jag lovar. 

I morgon skall jag påbörja min sista cellgiftsbehandling. Håll tummarna att det ger en effekt och förstör alla tumörer i min kropp.
 Jag var på läkarbesök i går och frågade om vi kan åka utomlands när jag är färdig med behandlingar. Och jag bör vänta någon vecka till för att mina blodvärden skall återställas.

 Flygresa är inte så bra för känsliga passagerare, luft som hela tiden återanvänds, folk som hostar nyser och fräser. Jag får väl sätta på mej munskydd, förresten det hade en passagerare på sej när vi åkte till Mallorca.
Här ovan sitter mitt kattbarnbarn Doris, En underbar liten flicka som redan är 6 år som barn hade hon en släng av ADHD men hon har lugnat ner sig.

Kram till er alla och Carpe Diem.

söndag 12 februari 2012

Fy bubblan

Jag vill ju inte gnälla, men ibland är det tvunget, det låter så illa och det sprider så fruktansvärt dåliga vibbar. När jag träffar människor så frågar alla hur mår du? mår du inte illa?

Och jag svarar nej jag mår bra jag mår inte illa. Men det är väl de som pratat med illamående patienter.

Det är tydligen vanligt att må illa. Framförallt förr.
Men nu mår jag illa riktigt illa av att duka fram frukost är en pina, vidrigt. Jag mår inte illa hela dagen men periodvis.
Jag kan minnas graviditetsillamående
Jag har piller mot det så jag skall hämta ut fler.

Pro Viva svart vinbär är fräscht och gott. Och trött så trött jag kan sova hur mycket som helst.  Att sova 12 timmar på natten är inte svårt och sen sova små snuttar för övrigt.

På torsdag skall jag börja med min sista behandling, och sen en lite mindre veckan därpå. Jag hoppas att jag inte rasar totalt fysiskt.

Mentalt har jag fått några käftsmällar som jag inte trodde. Men jag kämpar på. Det finns en personal på lung dagvården som inte borde arbeta med allvarligt sjuka patienter.

Hoppas att hon har ledig dag på torsdag. För henne vill jag inte se mer.  Ja ja that`s life.

Om allt går bra och jag mår bra, jag skall göra en datortomografi på fredag den 2 mars. Jag hoppas att vi se kan åka en sväng till Spanienlandet efter alla cellgiftsbehandlingar och strålningar. Håll tummarna att allt går bra och det har gjort nytta och framförallt att tumörerna krympt. 
Kramar till er alla och CARPE DIEM.

tisdag 7 februari 2012

Hej alla goa vänner.......

Hej

 Nu har jag kommit i gång Med träningen så det känns i armar och ben, Träningsvärk i armarna och lite trött i benen och i ryggen. Det är en skön känsla att träna när man inte fått eller kunnat röra sej på länge.
Jag hoppas att jag får bli starkare och starkare för varje dag och att det bibehålles. I morgon tar jag timeout från träningen för jag behöver jag prover, och då blir det så stressigt att göra både och på en förmiddag.

Nu börjar kylan att lindra och de är både på gott och ont.  Vädret blir kanske lite gråare men vi får ljusare varje dag.

Det vore skönt att få ge sig iväg till Spanienlandet. Men det får ske med kort varsel. Och blir det vid tidig vår så får det bli någon av Gran Canariska öarna.

Och hoppas att jag mår bra hela tiden när vi är utomlands. Jag kommer att göra ett litetreportage när vi kommer hem med foton och text.

Jag har bytt telefon, och endast för att de senare Iphones är så mycket bättre kamera i. Blixt och alla finesser, det är grejer det. Tänk vad jag kommer att fota barnbarn och katter och allt som kommer i min väg.
Åh vad jag längtar till Varberg framförallt till Apelviken, där är ett av mina paradis på jorden, kanske inte på högsommaren när det dräller av folk överallt men försäsongen och solen skiner lite starkt och det doftar hav och man kan njuta av tystnaden för det kan man faktiskt då.
Ha det så gott Carpe Diem

lördag 4 februari 2012

Underbart vinterväder

Det är så vackert vinterväder, jag hoppas att jag skulle kunna åka långfärdsskridskor, tänk på Viaredssjön kilometer efter kilometer.

Jag har positiva nyheter, jag började att träna på rehab i måndags i varmvatten bassängen först med att gå på botten fram och tillbaka lite vingligt men ändå hyfsat, lite klent att få ner högerhälen och hålla en hyfsad gåstil och balans. -

Det är som att lära sig att gå igen, börja om från början träna träna, men det gör ingen ting att ramla för det gör jag inte.
Jag tränade även i onsdags gå gå gå och våtvest och jag har hittat lite gamla muskler som fungerar, lår och vadmuskler.
I går kände jag att jag skulle ta det lite lugnt och inte ta ut mej för jag fick cellgift i torsdags.


Då kände att jag gick med hälen på botten nästan utan att halta. så jag är förvånad över att det har gett resultat så snabbt.

Så nu är det att träna på uthållighetsstyrkan. Men det skönaste är att flyta omkring i bassängen och bara slappana av. Jag skall prova på floating och känna om det är min grej. Jag hoppas att ni alla får en underbar helg för att samla krafter till nästa vecka.

Kramar till er och Carpe Diem.

torsdag 2 februari 2012

Inga fler sparkar

Håll nu tummarna så att inte fler sparkar på den som ligger i dag, i går var det tillräckligt. .................

onsdag 1 februari 2012

Kallt och trött

I dag är det en frusen dag för mig. Jag tycker att det är kallt. Men är det över 10 graderssssåär det kallt. Nu har jag tränat 2 ggr och det är skönt, jätte skönt. Jag trodde inte att det skulle "ta" så i varmt vatten. Jag bli törstig jätttetörstig.
Efter träningen var jag på lasarettet för att ta prover inför cellgiftsbehandlingen.
Jag insåg att jag inte skulle orka att gå till huvudentren, så jag beställde en rullstol och en förare, hon körde mig med varsam hand till provtagningen.

Där hade de mycket att göra så det tog nästan en timme. Efter de skulle jag hem, men då kom mammas sköterska och erbjöd  sej att köra mej tillbaka till min bil för hon hade en timme väntetid.

Sen hem och därefter till jobbet en sväng, och sen hem, men då var jag trött så trött, så nu sitter jag här och gör inget mer än klinkar på min dator.  Men jag återkommer snart igen när jag inte är så trött.

kramar och Carpe Diem.