söndag 20 november 2011

Martinsson

I onsdags var det dags att träffa Dr Martinsson. Make och mina barn var med mig på första besöket.
Det är bättre att ha 8 öron som lyssnar än mina 2 som i bland hör fel och kanske inte uppfattar allt rätt. Tack. Vi trängde in oss på doktorns lilla kontor. Han var en lite äldre man, pensionär. stämningen var från början lättsam med lite småskämt. kändes bra.
Han sade att han fått ett brev från Dr Sanson på Annedalsskliniken, där jag gjort magnetröntgen.
Det tyckte han var bra, och det ändrade alla planer i hans behandling. Han hade planerat för operation, men nu ville han diskutera med onkologen, de hade även fått brev och bilder på rtg.

Dr Martinsson ringde några samtal och meddelade att jag skulle finnas med på onkologkonferansen dan därpå,samt en bronskopi på tisdag. Då går man ner med en kamera samt ett annat instrument i lungan och tittar och tar ett prov.
Det provsvaret diskuteras på thoraxkonferensen på fredag på Sahlgrenska med deras specialister det är inte utan att man blir inponerad av vilken vård kedja som följer.
Jag är övertygad att alla gör sitt bästa Eftermiddagen på mottagningen förflöt med andningsprover och ekg. andnings provet var bra.
De ville även att jag skulle ta blodprover inför ev behandlingar, det blev minst 10-12 rör. Den provtagerskan blev inte jätteglad när jag kom kl 15,40 och hon skulle stänga 15,45. Man gå ju inte och tar så många rör blod för att det är kul precis. En liten charmkurs skulle hon minst behöva. Jag och min dotter tittade på varann och smålog. Skulle vi i frisöryrket välkomna våra kunder på det sura viset hade vi inte haft några kunder alls. Skäms.
Ett litet problem är att jag äter Varan blodför tunnande medicin och det är inte så bra när man skall gå ner i lungan, det kan tydligen uppstå blodvite, så nu tag jag sprutor istället.
Gjorde det på mig själv i fredags och Christian ville göra det i går för att bota sin sprutskräck.
Det gick bra. Han klarade det glans.
Nu var det så att mina bilder från Annedal inte hade överförts, något ljushuvud hade inte gjort det ringde Martinsson och berättade, så de hade inte kunna diskuterat mitt fall i Torsdags på onkologkonferensen.
Då blev Christian så förbannad förtvivlad och frustrerad så han sprang till Annedal och bad att det skulle skicka dem till Borås omgående. de lovade, men datasystemen synkade inte varandra riktigt så det fungerade inte.
Då hämtar Christian cd- skivan med bilderna och kör direkt till Dr Martinsson i Borås.

På fredag lunch. Tack än en gång min älskade son.Doktorn börjar genast att kolla och rådfråga röntgen. vilket resulterade i att jag skall göra en magnetröntgen till över hela ryggraden. Dessutom ett provstick utifrån på tumören.
De sitter tydligen bra till, Längst ut på vänster sida. Så nu håller vi tummarna. Min bästa terapi är att få träffa mina underbara kunder på jobbet, och alla mina vänner som tänker på mig och ger mig kramar och bryr sig, självklart mina barn och givetvis Lille Elton vår puss gurka som i går fyllde 9 månader.

Vi har varit i Göteborg hela helgen med anledning av att morfar skulle vara med på babysim. Men det hände en lite olycka med en annan bebis som var lös i magen så de fick klorera bassängen för att inga bakterier skall spridas, de fick i alla fall 4 minuter i badet.

JAG HAR TÄNKT ATT ARBETA SOM VANLIGT OCH INGET ANNAT.
OCH TAR EN DAG I SÄNDER SAMT LÖSER PROBLEMEN NÄR DE KOMMER. (Om dom kommer)

Hasta luego. Vi syns. ps Drack Amarone i går igen med underbara ostar från Saluhallen. Catrin och Peter bjöd på sin bröllopspresent. Bra val Anita och Ulf

1 kommentar:

  1. Jag håller alla tummar och tänker på dig mycket. Oops, inte så lyckad premiär (?)för morfars babysim. Även jag inmundigade lite Amarone igår hos Mon-Lis.. Abrazos y hasta pronto. tuula

    SvaraRadera